Συνεργάτες

Γνωρίστε τους επιστημονικούς συνεργάτες του Δρ. Κουφομιχαήλ:

  • Μαία – συνεργάτιδα: Μαυροπούλη Μίνα

Η Μίνα Μαυροπούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987, σπούδασε Μαιευτική στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας και αποφοίτησε το 2010 έχοντας πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”. Το 2010, εργάστηκε ως Μαία αναπαραγωγής σε κέντρο υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και απο τότε αναλαμβάνει την παρακολούθηση των κυήσεων και την εκτέλεση τοκετού, καθώς και τη στήριξη και καθοδήγηση της μητέρας στην περίοδο της λοχείας.

  • Ανδρολόγος – Χειρουργός Ουρολόγος: Πεδιαδίτη Ειρήνη
  • Αιματολόγος εξειδικευθής στη θροµβοφιλία & την αιµόσταση: Ηλίας Ευμορφιάδης

Ο αιματολόγος Ηλίας Ευμορφιάδης ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο UMF “GR.T.POPA”, υπηρέτησε ως ιατρός στις ένοπλες δυνάμεις πριν και κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, στη συνέχεια εκπλήρωσε τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός του νοσοκομείου Θήβας-κέντρου υγείας Σχηματαρίου, ειδικεύτηκε στην παθολογία στο νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμιγκ”, στην εργαστηριακή αιματολογία και αιμοδοσία στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”, στην κλινική-ογκολογική αιματολογία στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά” και εξειδικεύθηκε στον τομέα της θρόμβωσης, αιμόστασης, διαχείρισης θρομβοφιλίας και ιδιαίτερων ασθενών όπως οι έγκυες και οι ασθενείς με νεοπλασματική νόσο, στο πανεπιστημιακό (Université Pierre et Marie Curie) νοσοκομείο ανατολικού Παρισιού “Tenon”. Αμέσως μετά τη λήψη της ειδικότητας, δούλεψε ως ο ειδικός αιματολόγος του νοσοκομείου Mediterraneo έως και τον Ιανουάριο του 2020, ενώ από τον Φεβρουάριο 2020 έως σήμερα είναι υπηρετεί ως αναπληρωτής διευθυντής στη Β΄ αιματολογική κλινική του νοσοκομείου Metropolitan. Επιπλέον, παρέχει τις υπηρεσίες του στο ινστιτούτο θρόμβωσης-αιμόστασης, είναι εξωτερικός σύμβουλος σε φαρμακευτικές εταιρίες, reviewer σε διεθνή περιοδικά καθώς και εθελοντής σε κοινωνικό-δημοτικό πολυϊατρείο. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας, του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή και στο επιστημονικό του έργο υπάρχουν δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και παρουσία ως ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια με αντικείμενο την εξειδίκευσή του.

  • Ψυχολόγος- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια: Ελίνα Κεπενού

Η Ελίνα Κεπενού είναι Ψυχολόγος- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια .

Αποφοίτησε από το τμήμα (Φ.Π.Ψ) με κατεύθυνση Ψυχολογίας ως αριστούχος και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών πάλι με άριστα.

Παρακολούθησε το 2ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» και στη συνέχεια το 3ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νευρολογικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αιγινήτειο» με τίτλο «Κλινική Νευροψυχολογία» από το οποίο πήρε και υποτροφία για ειδίκευση στο νοσοκομείο Memmorial στο Houston του Texas.

Διαθέτει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία καθώς, για μια δεκατετία συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία, ερευνητικά προγράμματα και ψυχιατρικές κλινικές. Είναι και αρθρογράφος.

Διατηρεί ατομικό γραφείο και συντονίζει ομάδες ενηλίκων και εφήβων. Επίσης κάθε μήνα τρέχει Ομάδες Γονέων στα σχολεία που εργάζεται.

Η αγάπη της για την έγκυο γυναίκα,  και η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για συναισθηματική υποστήριξη κάτα την περίοδο όχι μόνο του τοκετού, αλλά και κατά την περίοδο  της προσπάθειας της σύλληψης, καθώς και μετά αυτή της λοχείας, πυροδοτήθηκε από τη δική της προσωπική εμπειρία μιας διαδρομής με πολλή χαρά και συγκίνηση αλλά και αρκετή ματαίωση, αγωνία  και δυσκολία. Ακόμα αυτή η διαδρομή συνεχίζεται αφού πλέον η κόρη της είναι 4 χρονών  και εξακολουθεί γι αυτήν να είναι ο μεγάλος της Δάσκαλος και η έμπνευσή της να συνεχίζει το έργο της.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι ο Γυναικολόγος της σε όλο αυτό το ταξίδι προς την μητρότητα ήταν ο κ. Βασίλης Κουφομιχαήλ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη.

  • Γυμνάστρια : Κουφομιχαήλ Αννυ 

Η Άννυ Κουφομιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο προάστιο της Αγίας Παρασκευής όπου και τελείωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ( ΤΕΦΑΑ ) της Αθήνας με ειδικότητα στον Κλασσικό Αθλητισμό. Στη συνέχεια παρακολούθησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Νόβισαντ της Σερβίας, όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της στο Αθλητικό Management. Σήμερα εργάζεται ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Ειδ.Επιστήμονας) στη Σχολή Ικάρων ( ΑΣΕΙ ). Επίσης παραδίδει μαθήματα Aqua Aerobic και πραγματοποιεί ιδιαίτερα μαθήματα Μυικής Ενδυνάμωσης.