Κύηση και ταξίδια

Τα αεροπορικά ταξίδια θεωρούνται ασφαλή μέχρι την 37η εβδομάδα κύησης, ή την 32η αν πρόκειται για πολύδυμη κύηση. Ωστόσο, οι γιατροί συστήνουν προσοχή για ταξίδια μεγαλύτερα των 4 ωρών καθώς λόγω ακινησίας αυξάνονται οι πιθανότητες εν τω βάθει θρομβοφλεβίτιδας.

Για αυτό τον λόγο, συστήνεται οι έγκυοι να ζητούν πάντα θέσεις προς τον διάδρομο ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση τους και να μπορούν κάθε 30 λεπτά να σηκώνονται και να περπατούν.

Για μεγάλα ταξίδια, απαραίτητη θεωρείται η χρήση ελαστικών καλτσών προφύλαξης και ενδεχομένως η προληπτική λήψη αντιπηκτικών, κατόπιν βέβαια συννενόησης με το γιατρό σας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και πιείτε πολύ νερό. Επίσης ακόμα και αν η φωτεινή επιγραφή για τις ζώνες ασφαλείας είναι σβηστή, όση ώρα κάθεστε στο κάθισμα σας, παραμείνετε δεμένη καθώς οι αναταράξεις μπορεί να συμβούν χωρίς προειδοποίηση.

Οι συστάσεις αφορούν εγκυμοσύνες στις οποίες δεν έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές, ενώ πάντα πρίν το ταξίδι ενημερώνουμε τον γιατρό μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του.