Σύντομο Βιογραφικό

Ο ιατρός Κουφομιχαήλ Γ. Βασίλειος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο προάστειο της Αγίας Παρασκευής όπου τελείωσε και όλες τις βαθμίδες της βασικής εκπαίδευσης με βαθμό άριστα.

Αποφοίτησε από το αγγλόφωνο πανεπιστήμιο SEMMELWEIS UNIVERSITY OF MEDICINE με βαθμό 8,5 και στην συνέχεια εκτέλεσε τη υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κ.Υ. Βλαχιώτη για 1,5 χρόνο εκτελώντας χρέη διευθυντή τον τελευταίο χρόνο.

Υπηρέτησε στην αεροπορία ως επίατρος στην αεροπορική βάση Τανάγρας και αποφοίτησε από την Σχολή Αεροπορικής Ιατρικής.

Εργάσθηκε στη Γενική Χειρουργική των Νοσοκομείων “Αμαλία Φλέμιγκ” και “Σωτηρία”.

Την βασική ειδικότητα της μαιευτικής-γυναικολογίας ολοκλήρωσε στο μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου” όπου απέκτησε επιπλέον ιδιαίτερη εμπειρία στην ουρογυναικολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στις κολπικές επεμβάσεις και αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας ούρων.

Εργάσθηκε στο νοσοκομείο NHS Burnley Hospital της Μεγ. Βρετανίας για 6 μήνες.

Μετεκπαιδεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική λαπαροσκόπηση – υστεροσκόπηση υπό τον καθ. Magos Adam στο Royal Free Hospital του Λονδίνου

Στην ουρογυναικολογία μετεκπαιδεύτηκε κατα σειρά στη Λιέγη του Βελγίου υπό του καθ. De Leval, στην Λυών της Γαλλίας υπό του καθ. Μellier, στο Clermont Ferrand της Γαλλίας υπό του καθ. Zackthan.

Στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με ειδική γνώση στην διερεύνηση της υπογονιμότητας και σε όλες τις τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης αφού άλλωστε κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναπαραγωγική & Αναγεννητική  Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών MASTER IN REPRODUCTIVE MEDICINE.

Δημιούργησε και οργάνωσε το τμήμα Ουροδυναμική Μελέτης και Αποκατάστασης των Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους στο ΙΑΣΩ όπου είναι υπεύθυνος μέχρι σήμερα.

Είναι μέλος της ενδοσκοπικής ομάδας του ΙΑΣΩ ενός από τα πιο σύγχρονα και οργανωμένα χειρουργικά ενδοσκοπικά τμήματα που λειτουργούν στην Ευρώπη και καθημερινά εκτελεί λαπαροσκοπικές και υστεροσκοπικές επεμβάσεις.

Εργάζεται ως μέλος της ιατρικης ομάδας του κέντρου ανθρωπινης αναπαραγωγης “ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ”.

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνική Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

Συμμετέχει ενεργά και ως ομιλητής σε πολλά επίσημα συνέδρια-σεμινάρια, παγκόσμια και πανευρωπαικά, που σχετίζονται με τις εξειδικεύσεις της γυναικολογίας:  Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή , Ενδοσκοπική Χειρουργική και Ουρογυναικολογία.

Οργανωτής και κύριος ομιλητής των διημερίδων Ουρογυναικολογίας και Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής που λαμβάνουν χώρο στο ΙΑΣΩ ανα διετία με συμμετοχή διακεκριμένων ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Εχει αρθρογραφήσει σε πολλα περιοδικά για θέματα γυναικολογικών παθήσεων.